Hnutí prosazující manželství homosexuálů klepe v Austrálii na dveře, varoval arcibiskup věřící

Poté, co toto hnutí uspělo s legalizací manželství homosexuálů v Irsku a poté i ve Spojených státech, nyní k hrůze zbožných křesťanů v zemi protinožců klepe i na tamější dveře. Australský arcibiskup Anthony Fisher nedávno sdělil, že se „v naší kultuře ozývají hlasy těch, kteří se již nedomnívají, že manželství je na celý život nebo že má být otevřené dětem či být uzavřeno výhradně mezi mužem a ženou“.

Arcibiskup Fisher, který oslovil věřící při výroční mši s obnovou manželských slibů v katedrále Panny Marie v Sydney, řekl, že ti, kdo stojí za tímto hnutím, „odepisují jako zaostalé a bigotní všechny ty, kdo hájí manželství, jak bylo tradičně chápáno“.

Arcibiskup varoval, že „mocné síly jsou odhodlány umlčet každou alternativu k politicky korektnímu postoji v této záležitosti; šikanovat nás všechny, dokud nedojde k dekonstrukci a předefinování této základní instituce“.

Fisher měl zřejmě na mysli hnutí Australian Marriage Equality (AME), které má za cíl legalizovat v Austrálii manželství osob stejného pohlaví. AME tvrdí, že má podporu 667 organizací, 65 poslanců a 37 senátorů.

Nejnovější průzkum podle této organizace prokázal, že 69 procent Australanů podporuje manželství homosexuálů. Fisher podle LifeSiteNews.com řekl, že manželství je „úplným tělesným, duševním a duchovním spojením mezi mužem a ženou, kdy se stávají ,jedním tělem‘, a tak zakládají rodinu“.

Dodal, že tradiční manželství spojuje „muže a ženu, sex a lásku, lásku a děti, rodiče a děti“.

Když toto tvrdíme, nikoho tím nekritizujeme,“ řekl Fisher a dodal, že „známe a milujeme lidi, kteří jsou přitahováni osobami stejného pohlaví a kteří pochopitelně chtějí, aby jejich přátelství bylo trvalé a bylo ctěno“.

Nicméně se zdá, že ne všichni křesťané mají na svazky homosexuálů stejný názor jako Fisher. Nedávno někteří rodiče a studenti v katolických školách v Sydney protestovali proti pastýřskému listu z 28. května nazvanému „Nezahrávejte si s manželstvím“, který vydala Australská biskupská konference.

Politici také diskutují s opozičním vůdcem, labouristou Billem Shortenem, který loni v červnu předložil návrh zákona o legalizaci „manželství“ homosexuálů. Liberální premiér Tony Abbott čelí rostoucímu tlaku, aby v této záležitosti ustoupil, neboť zákonodárci naléhají, aby proběhlo hlasování o legalizaci manželství osob stejného pohlaví. Katolík Abbott je rozhodně proti sňatkům osob stejného pohlaví, ale čelí silnému tlaku liberální frakce ve vlastní straně a své lesbické sestry, která se údajně zasnoubila s ženou.

Zdroj: rcmonitor.cz

-mp-