Islámský sex

„Proč se bojíte být pokorná vůči manželovi na 100 %? Vždyť odpovědí na to bude nejen láska muže, ale i blahosklonnost Proroka a samotného Alláha. V manželském loži se oddejte svému zaslíbenému a dejte mu stoprocentní rozkoš místo obvyklých drobků. Tato kniha může konečně zničit židovská pravidla chování muže a ženy v posteli a vrátit posvátný akt fyzické lásky do islámského světa.“ To je citát z anotace k příručce Islámský sex. V boji proti židům za návrat islámského sexu.

Tato kniha nedávno vyšla v Malajsii, kde islám představuje státní náboženství a muslimové tvoří více než 60 % obyvatelstva. Vydal ji Klub pokorných žen – organizace založené někdejšími členy Darul Arqamu. Činnost této struktury, jejíž vůdce Ašári Muhammad prosazoval islamizaci státu, byla v Malajsii roku 1994 zakázána.

Klub pokorných žen na sebe již několikrát upozornil halasnými prohlášeními svých představitelek. Některé ze zakladatelek například vyzývaly ženy, aby byly pro své muže „prvotřídními prostitutkami“. Tentokrát ale autorky knihy zašly ještě dál. V kapitole nazvané „Kdy se sex stává modlitbou“ uvádějí podrobný návod, jak se manželky mají v posteli chovat.

Největší skandál vyvolalo tvrzení, že muž může mít fyzický styk se všemi svými ženami současně. Na záložce knihy pod fotografií čtvrté ženy vůdce Darul Arqámu Hadídži Áamové stojí: „Alláh dovolil muži jakožto duchovně vyvinutější straně fyzický styk se všemi svými ženami současně. Pokud mají ženy také duchovní sílu, sex je pak fantastický. Budete se vznášet v oblacích bez velkého fyzického úsilí. Přinese vám to mnohem víc rozkoše než obvyklý sex. Právě proto Abú (první jméno Ašári Muhammada) usiloval o duchovní rozvoj svých žen.“

Po ostré kritice ze strany muslimů i organizací hájících ženská práva malajské úřady knihu zakázaly. Její přechovávání je pokutováno částkou 5 000 ringgitů (1600 USD) a za šíření knihy hrozí až tříletý trest odnětí svobody a pokuta až ve výši 20 000 ringgitů.

Kromě toho malajská ministryně záležitostí žen, rodiny a rozvoje komunit Shahrizad Abdul Jalil vydala pokyn lidskoprávním strukturám Malajsie, aby pozorně sledovaly činnost Klubu pokorných žen. Samotné sdružení však malajské úřady nezakázaly. „Koneckonců jsme demokratický stát,“ prohlásila Shahrizad.

Členky klubu hájí svůj pohled na nedávno vydanou knihu. Viceprezidentka Rohája Muhammadová tvrdí, že muslimky řídící se radami z knihy Islámský sex jsou schopny zastavit šíření takových společenských neřestí jako je prostituce, domácí násilí a obchod s lidmi. S Rohája souhlasí i prezidentka Klubu pokorných žen Fauzíjou Ariffinovou, která zdůrazňuje, že kniha byla určena pouze pro členky klubu a je orientována na osoby žijící v manželství. Kromě toho šéfka klubu vysvětlila, co bylo myšleno sexem se všemi čtyřmi ženami současně: „Když člověk dosahuje vysokého stupně duchovního rozvoje, jeho anděl strážný může vstoupit do duchovního kontaktu současně se všemi ženami tohoto člověka, ať by byly v daném okamžiku jakkoli daleko.“

Hadídža Áamová, čtvrtá manželka Ašári Muhammada, která nyní píše další knihu o sexu v islámu, dodává: „Právě proto jsme nechtěli, aby se kniha šířila mezi širokou veřejností. Jde totiž o poznání přístupné pouze zasvěceným.“ Žena tvrdí, že pokud první kniha pootevřela čtenářům jen 20 % sakrálního vědění, pak druhá ho otevře na 100 %. „Pokorné ženy“ však slibují, že pohlídají, aby k nové příručce otevírající cestu k ráji na zemi neměla přístup široká veřejnost.

Zdroj: НГ-Религии

Kotkinová О. А.